ATELIER DE TAPISERIE | ATELIER DE PICTURĂ | LIVADA ȘI SOLARULSTUPINA 

Manastirea Tisa Silvestri - Atelier croitorie 2În atelierul de croitorie inițial s-au realizat veștimnte pentru uzul obștii, haine călugărești pentru maici. În timp, activitatea atelierului a fost diversificată, în prezent realizându-se și veșminte bisericești pentru preoți atât la comandă, cât și pentru comercializarea lor la pangarul mănăstirii.

În plus, atelierul dispune de o mașină de brodat modernă, modelele fiind stilizate mai întâiManastirea Tisa Silvestri - Atelier croitorie pe calculator, pentru ca apoi să fie aplicate fidel pe suportul textil utilizat. Lucrările de broderie vizează atât veșmintele bisericești realizate în atelier, cât și lucrări realizate pentru persoane fizice sau firme, la comandă. Se pot personaliza astfel diverse obiecte vestimentare cum ar fi: batiste, cămăși, veste, uniforme, salopete, etc.

La fel ca și în cazul celorlalte activități desfășurate în cadrul mănăstirii, banii obținuți de pe urma activității de croitorie sunt utilizați pentru autosusținerea așezământului monahal.